94% van de deelnemers

zegt dat Landmark een diepgaand en blijvend verschil in hun leven heeft gemaakt.

'Transformatie' in een weekend? (fragment)

abcnews.com
13 augustus 2002

Zeven maanden geleden nam Chmela deel aan het Landmark Forum, een educatief seminarie dat zeer positieve recensies heeft gekregen van vele deelnemers … "Het was heel anders dan wat ik gedacht had", zei Chmela. "Ik dacht dat het een motivatieseminarie was".

Chmela had gehoord van Landmark terwijl hij onderzoek uitvoerde voor zijn Internet business, een website met de naam Top100Expo.com, dat activiteiten en producten rangschikt.

Na de cursus besloot hij om het Landmark Forum te rangschikken als het tweede beste avontuur, net onder een bedrijf dat van plan is om toeristentrips in de ruimte aan te bieden.

Hij heeft misschien per ongeluk Landmark ontdekt, maar Chmela spreekt nu over Landmark als iemand die er echt in gelooft.

Landmark zegt dat het mensen leert hoe zij gedragspatronen kunnen herkennen en breken en verantwoordelijk zijn voor zichzelf en hun acties. Het leert mensen om niet eenvoudig te doen wat anderen van hen verwachten.

"Het is mogelijk dat u ontdekt dat de reden waarom u bent wie u bent het gevolg is van een bepaalde beslissing die u hebt genomen en u nooit hebt opgemerkt dat u deze beslissing hebt genomen", zegt Wilmore. Hij geeft toe dat Landmark niet de eerste is die verkondigt dat men zijn leven in handen moet nemen, maar hij benadrukt dat de cursus verschillend is en heel wat effectiever dan het lezen van een boek over zelfhulp.

"U doet dit niet met om het even wie, dit is een bepaald gebied waarin wij ons hebben bekwaamd", zegt hij.

Maar Wilmore en anderen die betrokken zijn bij Landmark zeggen dat het moeilijk is om het Forum uit te leggen aan mensen die de cursus niet hebben genomen. "Ik was sceptisch voor ik deelnam" merkt Wilmore op.

Troy Beyer, een actrice en regisseur in Los Angeles, nam drie maanden geleden deel aan het Forum en zegt dat het haar leven veranderd heeft door haar te tonen dat zij zich onbewust had teruggehouden.

Landmark heeft voornamelijk via monderlinge overlevering dit scepticisme overwonnen om per jaar duizenden mensen te bereiken.

De onderneming zegt dat per jaar 125.000 mensen deelnemen aan de cursussen, een totaal van meer dan 600.000 sinds 1985, met slechts weinig reclame. Zij hebben kantoren in 22 staten en 18 landen buiten de Verenigde Staten.

Simon Crosby, een psychotherapeut in East Sussex (Engeland), is een enthousiaste afgestudeerde van het Forum…

"Het klinkt inderdaad gek..." Maar over het algemeen gelooft Crosby dat het Forum geen foefje is. "Ik denk dat je ook versteld zult staan over wat mogelijk is in deze omgeving".

Het kan niet worden ontkend dat vele afgestudeerden van het Forum geloven dat dit hun leven heeft veranderd.

"Ik had mezelf altijd beschouwd als een keurige jongen die echter altijd de zaak van een afstand bekeek", zegt Mike Dean, een andere deelnemer aan het Forum, die deelnam aan het Forum op aanraden van de baas van zijn vrouw. Hij zegt dat hij nu harder werkt en een betere verhouding heeft met zijn vrouw en familie.

"Het was gewoon iets buitengewoon voor mij".

Landmark Wereldwijd

Leef een buitengewoon leven
Herdefinieer wat mogelijk is